mandag 3. januar 2011

Har vært på ferie!

I år tilbrakte vi jula på Gran Canaria :)
Reiste dit den 17. desember, og kom hjem på ettermiddagen på nyttårsaften.

Det å reise med spedbarn
Før vi reiste leste jeg masse om hva man burde ta hensyn til, hva man burde ha med, og alt som har med reisen å gjøre.

Et tips jeg leste og fokuserte mye på var "ha med morsmelk eller morsmelks erstatning til flyreisen. Man kan ikke amme under letting eller landing, men man har lov til å gi på flaske. På den måten hindrer man at barnet får dotter i ørene."

Konklusjon: Unødvendig for oss! Jeg hadde punpa og styra, satt melken til tining kvelden før reisen, hadde med selvoppvarmende flaske og hele pakka for at mitt lille nurk skulle slippe å få vondt. Det endte med at hun ikke ville spise da, så hun sovnet på fanget, både under letting og landing, og all melken ble kastet! I tillegg hadde vi da brukt til sammen 400 kroner på denne selvoppvarmende flasken, som vi når alt kommer til alt ikke var til nytte.

Råder heller de som skal reise med barn dette:
  • Bestill sete forran i flyet. Det koster ekstra penger, men man kan da få en seng til babyen på flyet. Mye mer behagelig både for foreldre og barn, og dere har muligheten til å sove.
  • Ha med flere skift. Det er lett at det skjer uhell, og det passer veldig dårlig å ikke ha klær ombord på et fly! Sørg også for å ha med både varme klær, og litt lettere klær til babyen, temperaturen kan variere veldig, og selv om det kanskje var varmt i flyet den ene veien trenger det ikke være det tilbake også.
  • Ha med stellematte eller håndkle, flere bleier, poser til å ha brukte bleier i og våtservietter
  • Ha med smokker, evt yndlingsbamsen til barnet
  • Ha med nok bleier til hele oppholdet om mulig. Det er dyrt med bleier i utlandet
Ellers, det enkleste er virkelig ofte det beste :)

Ferien
Det var helt fantastisk å tilbringe to uker i varmen! Å kunne kle på vesla lette plagg uten å trenge å bekymre oss for om det er for kaldt til å gå ut på grunn av -10 grensen, uten å tenke på kuldekrem en halvtime før man skal ut, forkjølelse, om hun sparker av dyna om natten.
Alt var så lett!
Vi hadde vår egen leilighet på hotell Puerto Azul.

Fasiliteter:
  • Stue med bord, kommode, tv (der alle kanalene var dubba til spansk), sofa og stol
  • Kjøkken med mikro, vask, kjøleskap m/fryser, bord med barstoler rundt, komfyr og skap med glass, asjetter, bestikk, kjeler osv
  • Bad med toalett, badekar, vask og til tider kakkelakker *grøsse*
  • Soverom med to enkeltsenger og en barneseng (vi brukte barnevogna som seng istedet)
  • Veranda med to solstoler, en sittegruppe m/bord og utsikt over både Puerto Rico og havet!
På hotellet ble det servert varm mat tre ganger daglig, der de hadde mye forskjellig å velge mellom, så vi spiste så godt som alle måltider der :)

Det var mellom 23 og 26 grader hver dag, og vi var veldig heldige med været. Slappet masse av på hotellet, Elsk og jeg badet sammen i bassenget mens vesla sov i vognen sin med familie som barnevakter, og det var alt i alt flott!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar