torsdag 7. april 2011

Babysvømming

Vi går på babysvømming med vesla, og syntes virkelig det er topp!!
Tenkte jeg skulle forteller litt om hva som skjer der ;)


Første gangen:
Man synger først en sang sammen, "bæbæ lille lam". Det siste ordet i hver setning blir erstattet med at vi foreldrene har munnen under vann og blåser. Så leker litt med barna i vannet, lærer å holde dem slik at de ligger på magen i vannet, og slik at de kan flyte på ryggen. På magen skal man holde i skuldrene til barnet, og løfte håndbaken opp slik at barna ligger fritt til å bevege seg samtidig som det kan lene hodet sitt hvis det blir slitent. På ryggen skal man holde et par fingre under nakken og et par under haka. Ørene til barnet skal være under vann og barnet skal flyte selv :) Etter det er synger vi "so ro lillemann" og kurset er over

Andre gangen:
Først sang vi "bæbæ lille lam" og øvde mer på å flyte i vannet.
I tillegg helte instruktøren en kopp vann i ansiktet på alle barna, for å sjekke at lukkerefleksen var i orden.
Etter det sang vi "so ro lillemann"

Tredje gangen:
Tredje gangen sang vi "bæbæ lille lam", øvde på å flyte, og samtidig fikk barnet dykke under vann. Det var instruktøren som gjorde dette, og jeg vil ikke anbefale noen å gjøre dette uten å bli lært det av en som virkelig kan det, så kommer ikke til å skrive fremgangsmåten her.
Så var det å flyte mer, før vi sang"so ro lillemann"

Fjerde gangen:
Sang "bæbæ lille lam", øve på å flyte og kose seg i vannet, men i tillegg ble foreldrene vist hvordan vi selv kan dykke barnet under vann. Det var litt skummelt, men gikk kjempe fint!
Så sang vi "so ro lillemann"

Femte gangen:
Vi sang "bæbæ lille lam"  slik vi alltid gjør.
Etter det var det kos i vannet med flyting. Selv tok vi litt "hoppe sa gåsa" uten slutten, fordi vesla liker det så godt. Etter det dykket vi barna, men denne gangen slapp vi! Hun fløt i vann 3 sekunder før vi tok henne opp igjen :D Veldig rart å slippe henne mens hun er under vann, men hun lagde svømmebevegelser og så rundt seg i vannet. Hun hadde det veldig gøy, og vi gjorde dette hele 6 ganger før vi ga oss for å ikke slite henne helt ut ;)
Så sang vi "so ro lillemann"

Det er så langt vi har kommet i nybegynner kurset hittil. Det er 3 ganger igjen. Neste gang kommer det en fotograf som skal ta undervannsbilder av barna, gleder meg MASSE til det!!! Vi hadde med oss dykkemaske i dag så fikk jo sett henne, og synet av henne under vann har virkelig festet seg i hodet mitt, men å ha det på papir skal bli godt. For ikke å snakke om å vise til familie og venner...
Når det er sagt er sjansen veldig liten for at det kommer bilde på bloggen. Jeg vil ikke vise bilde av henne der hun ikke er skikkelig kledd, så det kommer litt ann på bildet om det er egnet eller ikke ;)

Vil anbefale babysvømming på det sterkeste! Det er utrolig koselig, både foreldrene og barna får en skikkelig kvalitetsstund sammen :) Det koster litt, hos badenymfene koster det 810 kr for 8 ganger, og man må i tillegg betale inngangsbillett til foreldrene. Men det er absolutt verdt pengene, og vi kommer til å fortsette på kurs :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar