mandag 23. mai 2011

Pavlova kake

Den er utrolig god!
Lagde den til 17. mai brunsjen, og den falt virkelig i smak... Men veldig mektig og søt, det er nok med et stykke for å si det slik haha
Her er oppskriften jeg brukte :)

Til kaken trenger du:
6 stk eggehvite
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maisstivelse
1 ts vaniljesukker

Til fyllet trenger du:
5 dl kremfløte
5 dl vaniljekrem (ferdig laget fra butikken)
300 gram friske bær

Gjøremåte:
stekeovn: Forvarmes til 250 °C, senkes til 100 °C stekes i ca 1 time

Tegn opp sirkel på 26 cm i diameter på et bakeparir. Visp eggehvitene til hard skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper.
Tilsett sukker, maisstivelse og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen.
Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 grader til 100 grader. Stek bunnen. Marengesen er sprø på yttersiden og myk inni.
La den avkjøles og flytt den forsiktig over på fat. Rett før servering vispes fløten tilsatt sukker til krem og blandes med vaniljekrem. Pynt med rikelig med bær.






 Hadde ikke fat som var stort nok desverre! Kaken blir STOR :) Må prøves, kjempelett å lage

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar